Het vroege begin:

Toen ik 12 jaar was, kreeg ik van mijn vader zijn “oude” fototoestel, een Voigtländer Bessamatic spiegelreflexcamera, met 50mm standaardlens en als accessoire een close-up lens.

Deze camera heeft een lange geschiedenis. Mijn vader kocht hem in de 50-er jaren in Australië.

Alle kinderfoto's zijn hiermee gemaakt, en ook de foto's aan boord van de Australis. Het blijkt dat zowel mijn vader als ook mijn grootvader een passie voor fotografie hadden.

Daar heb ik met veel plezier foto’s mee gemaakt, en die camera heb ik nog steeds. Dit mooie stukje precisiemechaniek en optiek zal ik niet graag verkopen of wegdoen. Hij is namelijk nog steeds in goede conditie. 

De passie voor fotografie is altijd gebleven, en met de introductie van de (met pijn in de portemonnee enigszins betaalbare) digitale reflex, kwam de liefhebberij in 2004 in een stroomversnelling. Mijn analoge set, bestaande uit een Ricoh body en een aantal Pentax lenzen en accessoires, werd verkocht (soms denk ik met weemoed terug aan die mooie degelijke Pentax-lenzen). De meest voor de hand liggende keuze, een Pentax digitale reflex, was gewoon veel te duur, de andere optie, een Canon 300D was een plasticachtig apparaat waar ik van gruwde, dus kwam er een Nikon D70 met 18-70mm kit-lens voor in de plaats.  Toch is de liefde voor Pentax in mijn hart gebleven, en vele jaren later, kwam er toch een Pentax bij, een K20D, naast mijn Nikon D200 en D700 camera's... 

 

Tegenwoordig fotografeer ik veel in de natuur. Ik vind het schitterend om door de zoeker te kijken, en dan verassende dingen te zien, vaak verborgen voor de moderne, jachtige mens.

Hazenpootje - Inktzwammenfamilie - Coprinus  -   Ginkelse heide 2004  -- Sigma 70-300 AF-d --

Hazenpootje, Ginkelse Heide, herfst 2004. deze is in werkelijkheid slechts 1cm groot, en zie het licht er eens op reflecteren.....

 

Als kind wilde ik al met de camera op "vogeljacht". Dat leek me het summun van fotografie-plezier. Maar eigenlijk pas sinds de zomer van 2005, kon ik, na veel sparen, een passend objectief hiervoor kopen.  Geduld is, vooral met vogel (tele) - fotografie (en macro!), erg belangrijk. Als het lukt is de tevredenheid enorm.

Knobbelzwaan Cygnus olor  -- Maksutov 1000mm mirror --

Knobbelzwaan, Cygnus Olor,   bij ons achter op het land. Zie ook hier hoe het licht van rechts op de zwanen valt...

 

 

Uit de inhoud van de website blijkt, dat het niet altijd nodig is om ver weg te gaan om een leuke plaat te schieten. Kijk maar eens GOED om je heen. Wie weet wat je ziet....

Kijk bijvoorbeeld ook eens naar boven, naar de vliegtuigen..... Is wel niet helemaal natuur, maar uitzonderlingen bevestigen de regel!

Vliegtuig op 12km hoogte  D70 met Maksutov 1000mm + Soligor 1.7x converter

De donkere randen heb ik achteraf toegevoegd, de opname zelf is liggend in een tuinstoel, met het statief eroverheen gezet gemaakt....

Viaanse molen - Alkmaar  - D70 met Tokina 12-24mm ATX-pro

De Viaanse Molen.

Mijn oom is molenaar op deze schitterende molen. Als kind reeds liep ik vol verbazing rond in het binnenste van deze molen, terwijl mijn oom en tante van alles uitlegden. Nu genieten mijn kinderen van dezelfde sfeer! Hij staat langs de ringweg van Alkmaar. Hieronder een paar recent toegevoegde foto's van het interieur van de molen!

 

Mijn oom, op zijn stekkie in de molen, aan het werk.

Ondertussen luisterend naar de geluiden van de molen. Hij weet dan precies wat de wind doet...

Dat is nog eens vakwerk! ...

Kom maar naar boven!

Details van de eikenhouten constructie...

Honderden jaren oude details...