De S.S. AUSTRALIS.

 

Even vooraf:

Waarschijnlijk mede doordat ik als kind op dit hele grote passagiersschip heb mogen varen, heb ik "iets" met schepen en de zee. Een tochtje naar een van de waddeneilanden, of naar Engeland, betekent: VAREN, YES!!

Op een of andere maner trekt de zee altijd nog steeds aan mij.

Als kind wilde ik altijd kapitein worden op de grote vaart. Omdat ik bepaald geen wiskundeknobbel had is dat niet doorgegaan. Er is op de wereld van alles moois te zien en te beleven, maar toch, als ik in Rotterdam of Amsterdam ben, wil ik altijd naar de haven, kijken, ruiken, en beleven!

Links zie je 2 weblinks, Hans en Danny weten ieder op zijn eigen manier, de sfeer van de haven en schepen over te brengen! Een bezoek aan hun sites is zeer de moeite waard!

Maar ook een wandeling op het strand is fijn, het ruisen van de zee, het zien van schepen aan de horizon, het horen van de zeemeeuwen, en dan mijmeren over wat zich aan boord op dat moment afspeelt....

 

 

  NIEUW BOEK!!!!!

Voor wie interesse heeft in de geschiedenis van de AUSTRALIS en haar zusterschepen,er zijn een aantal boeken uitgegeven.  Ze zijn allemaal in de engelse taal, maar in de meeste boeken staan hele mooie foto's. De laatste, van Peter Plowman, hierboven,  bevat ook mooie kleurenfoto's!

Niet meer nieuw leverbaar, 79blz, paperback

Carmania Press 1993,  ISBN: 0 9518656 2 5

Beperkt leverbaar, internet (Amazon.com), gebonden,

Glencannon Press 2003,  258 blz, ISBN: 1 88 9901 30 X

  

Dit schip, gebouwd door de Amerikanen, in 1939, in opdracht van United States Lines, kende een zeer rijke historie, een bewogen leven, en een indrukwekkend einde.

Over dit onderwerp zijn in het engels een aantal goede sites te vinden. Met name de site van Darren Byrne uit AustraliŽ, is heel goed. Met hem heb ik regelmatig contact, en ik heb besloten dat een site in het Nederlands, voor ons hier, een goede aanvulling is.

Als kind van 7 jaar, heb ik de overtocht van AustraliŽ naar Nederland, op dit schip, meegemaakt. Een reis van 5 weken!!! Onnodig te zeggen, dat deze ervaring op mij een enorme indruk heeft gemaakt.

Ik hoop u via deze site iets van mijn enthousiasme te kunnen laten proeven.

Dus, Welcome aboard!